Floorbarre öppen nivå - Sommarkurs

Information

Startdatum
1 juni 2024
Dagar
Lör, Sön
Tid
10:30-12:00
Plats
Showdansskolan entré
Fredsgatan 14
Lärare
Carinne Lancereau
Antal tillfällen
2 st
Nummer
10193
Avgift
495 kr
Floor barre är en teknik i balett träning som tar den grundläggande balett barre träningen från en stående position till golvet.

Om kursen

Detta är ett fantastiskt sätt att upprätthålla core, höft och fot kontroll utan att behöva lägga någon vikt på dina fötter. Det är oftast mer utmanande än att göra vanlig barre/balett stång. Genom floor barre kan du snabbt upptäcka var dina svagheter eller skillnader i styrka från sida till sida är.

Innehåll
Som namnet indikerar, består Floor-Barre träningen till stor del av balettinspirerade övningar som görs liggande på golvet. Eftersom tyngdkraften inte påverkar kroppen på samma sätt som i stående positioner, kan man bättre isolera muskelgrupper, hitta den rätta initieringen för rörelserna och stärka det önskade muskelbeteendet. Floor-Barre tillhör också de alternativa träningsformer som dansmedicin idag starkt rekommenderar i skadeförebyggande syfte.

Upplägg
Kursen innefattar 2 tillfällen.

Förkunskaper
Här krävs inga förkunskaper.

Kursledare
Carinne Lancereau började dansa som 6-åring i Frankrike där hon både tränade och tävlade i balett. har undervisat jazz och klassisk balett vid Kulturskolan i Karlskoga. Lär även ut tåspetsteknik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns.

Friskvårdsbidrag

Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan