Showdans 6-7 år nybörjare - dansskola 1

Information

Startdatum
3 september 2023
Dagar
Söndagar
Tid
13:45-14:30
Plats
Showdansskolan entré
Fredsgatan 14
Lärare
Maria Torstensson Barkarve
Antal tillfällen
13 st
Nummer
10081
Avgift
1 295 kr
Showdans handlar om stil, presentation och sceniskt framförande och spelar en framträdande roll i bl a musikaler och scenshower. Grunden är jazztekniken och du tränar även koordination, kondition och styrka. Musiken varierar allt från musikal till soul och hip hop.

Om kursen

Innehåll
Under höstterminen följer vi nedanstående innehåll vid varje tillfälle. 
Uppvärmningslekar
Uppvärmning med jazztekniken som grund. 
Styrka
Stretch
Koreografi

Vårterminen avslutas med en vårshow! Därför lägger vi mer fokus på koreografi under denna termin.

Upplägg

Du är alltid välkommen att prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan. Vill du inte fortsätta efter första tillfället, kontakta oss på: entre@medborgarskolan.se eller 019-764 14 00 innan tillfälle 2. Så får du kostnadsfritt avanmäla dig från kursen, annars debiteras hela kursavgiften. Kursen innehåller 13 tillfällen och gör uppehåll vid lov om inget annat bestäms med respektive ledare. Vi följer samma lovveckor som skolan.

Förkunskaper
Här krävs inga förkunskaper.

Kursledare Maria Barkarve
Maria har dansat sedan gymnasiet och har gått tre ettåriga heltidsutbildningar i dans innehållande framför allt modern/nutida dans, improvisation, jazzdans och balett. Den senaste av dessa utbildningar var ”danspedagogiska året” på Karlstads universitet som förutom dansträning även innehöll kurser om danspedagogik. Från början var hon mest intresserad av att dansa modern/nutida dans men med tiden har även jazz och showdans blivit stora intressen. Maria undervisar på kulturskolan i Kumla sedan 2019 och har även undervisat i barndans/dansmix på andra dansskolor t.ex ”Fridas dans” i Vretstorp och kulturskolan i Degerfors. Eftersom hon är utbildad fysioterapeut finns det en medvetenhet i lektionsupplägget kring hur sådant som styrka, balans, koordination och rörlighet kan tränas på ett effektivt och skonsamt sätt med målet att dansen ska kunna vara en del av livet även långt upp i åldern utan att hindras av skador eller smärta. Hos oss undervisar hon: Barndans, balett och showdans.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns. Som elev hos oss har du alltid en reserverad plats till nästa termin.

Rabatter:
Fler danskurser: Vi erbjuder halva priset för dig som vill gå mer än en kurs. Du betalar fullt pris för kursen med högst pris och 50% på övriga.
Familjerabatt: Fullt pris för en familjemedlem och 10% rabatt för övriga familjemedlemmar.
Skriv på notering vid anmälan!
Rabatterna gäller endast terminskurserna inom Marie Kühlers showdansskolas kursutbud och går ej att kombinera.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

En del av studieförbundet Medborgarskolan