Summer danceweek - Afrofusionjam med Naomi och Cheryl öppen nivå - Sommarkurs

Information

Startdatum
20 juni 2024
Dagar
Torsdag
Tid
18:00-19:30
Plats
Showdansskolan entré
Fredsgatan 14
Lärare
Naomi Nzau
Antal tillfällen
1 st
Nummer
10195
Avgift
220 kr

En plats kvar

Häng med oss under vår summer danceweek!! Det här blir en härlig energifylld dansklass i Afrofusion tillsammans med Naomi och Cheryl där vi lägger fokus på koreografi. Kom på vår dansfest!!

Om kursen

Afrofusion är ett samlingsnamn för moderna afrikanska klubbkulturers olika dansstilar. Det kan beskrivas som avslappnat och svängigt, mycket känsla, energi och egen prägel på dansstegen.Mix av urbana, klubbiga afrostilar (Azonto, Coupe´Decale och Västafrikanskt) med bla Dancehall & AfroHouse.

Upplägg
Detta är ett engångstillfälle.

Förkunskaper
Här krävs inga förkunskaper. Alla är välkomna, gammal som ung.

Kursledare
Naomi Nzau är uppvuxen i Örebro och har dansat sedan hon var liten. Har undervisat sedan 2017, bl a vid Kulturskolan. Naomi är också en del av dansgruppen Navyz som har inriktning Dancehall, Afrofsuion och Hiphop. Gruppen har tävlat framgångsrikt i bl a Streetstar, Just move it och Danskarusellen. Deltog också i Talang 2019. Hos oss undervisar hon: Female dancehall och Afrofusion/Dancehall

Cheryl Ingabire började dansa på kulturskolan vid 6 årsåldern. Hon har dansat allt från modern, hiphop, dancehall och har under de senaste åren dansat mestadels afrofusion. Cheryl medverkar i dansgruppen Navyz som startades upp året 2016 av mig och 8 andra tjejer. Vi är en självständig grupp som skapar egna dansshower och skapar större kontakter/nätverk ensamma men även med hjälp av föreningen Massive Community. Gruppen har tävlat framgångsrikt och bl a vunnit  tävligen Just Move It på Göteborgs Operan, Danskarusellen, Bow Down Best Case Competition i Malmö och i Streetstar som är Skandinaviens största danstävling. Året 2019 medverkade vi i programmet Talang Sverige. Gruppen har även hållit workshops i Afrofusion. Hos oss undervisar hon : Afrofusion/dancehall


Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser samt att vi har ett stort utbud på andra dansstilar

Bra att veta
Klädsel: Bekväma träningskläder. Kursen genomförs på Marie Kühlers showdansskola Entré, Fredsgatan 14. Omklädningsrum med duschmöjligheter finns. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

En del av studieförbundet Medborgarskolan